Alegerea unui aparat foto digital

Publicata la: 25 noiembrie 2004

Ai decis sa investesti intr-un aparat foto digital. Care sunt criteriile pentru a alege aparatul care se potriveste pefect nevoilor tale?

1. MEGAPIXELI si rezolutie: mai clar, care este marimea fotografiilor pe care le doresti?

Sunt multe discutii despre megapixeli si rezolutie-ce inseamna si ce fac de fapt?

Pixelii sunt puncte care formeaza imaginea. Un megapixel este un milion de pixeli. Ca cat aparatul are mai multi megapixeli cu atat poti face fotografii mai mari care arata foarte bine. Vorbim exclusiv de rezolutie reala si nu interpolata care este un artificiu comercial.

Rezolutia reprezinta numarul total de pixeli si afecteaza claritatea si definitia unei fotografii. Aparatele de inalta rezolutie au trei sau mai multi megapixeli si sunt perfecte pentru fotogarfii mari. Aparatele de rezolutie scazuta au un megapixel sau mai putin si sunt potrivite pentru E-mail sau fotografii mai mici de 9x13cm.

De retinut este faptul ca 3 megapixeli sunt ideali pentru fotografii maxime de 13x18cm iar 4-5megapixeli sunt necesari pentru fotografii A4.

Desigur sunt multe de adaugat despre megapixeli cum ar fi marimea sensorului sau tipul sau..(CCD sau Cmos), profunzimea de culoare etc...

In principiu trbuie sa retineti ca cele mai bune aparate foto digitale sunt cele facute de firme consacrate, firme care stiu ce este important la o fotografie si cunosc pretentiile fotografilor. De aceea folosesc componente de calitate (sensori fara pixeli defecti, CCD cu zgomot redus) si softuri de prelucrare foarte bune.

2. OBIECTIVUL

Vrei sa faci fotografii de aproape, cu o claritate perfecta si multe detalii? Vrei sa poti fotografia ce te intereseaza chiar daca nu te poti apropia suficient? Raspunsul te va ajuta sa alegi un aparat cu obiectivul adecvat nevoilor tale.

Oricine are nevoie de un obiectiv ZOOM. Zoom-ul este de doua tipuri optic sau digital. Tu vrei un Zoom OPTIC! Zoom-ul optic iti permite sa urmaresti subiectul, de aproape sau de departe exact ca si un aparat foto clasic. Fotografia obtinuta are aceeasi rezolutie deci fotografiile tale vor fi clare si pline de detalii. Zoom-ul digital selecteaza doar o parte din imaginea pe care ai fotografiat-o, ceea ce determina o pierdere substantiala de calitate si claritate. Este mai simplu sa ceri la minilab sa-ti mareasca imaginea. O va face mult mai bine.

Alege intotdeauna un aparat cu obiectiv de calitate. Este motivul pentru care firme renumite au ales obiective renumite:
SONY Zeiss
PANASONIC Leica
HP Pentax
CASIO Pentax

3. APARAT FOTO sau mai mult...

Spre deosebire de aparatul foto clasic pe care il tineai in dulap si il scoteai de cateva ori pe an (Craciun, Revelion, Concediu...)aparatul foto digital il porti cu tine tot timpul. Poti fotografia, poti face mici filme video, poti inregistra discutii... Este altceva..

Ai gija cum il alegi!

Alte Articole:

Servicii Focus94

Service Pentax, Realizare fotografii clasice si diigitale, Developarea filmelor de 35mm si 120, scanari la rezolutie 3000x2000 DPI

Downloads

Drivere, Manuale de utilizare, Kituri de developare, Hartie pentru imprimanta inkjet

Newsletter Focus94

©2000 - 2024 Focus Trading ′94 SRL. Toate drepturile rezervate. Termeni si Conditii | Cookies | Politica Retur | Politica de confidentialitate |ANPC

Suntem prezenti pe ShopMania - Cumparaturi Online

Created by 2Fresh